joi, 4 aprilie 2013

Spargatorul de tipare

cloud-atlas

Cloud Atlas (Atlasul norilor) (2012)
Nota 8,5 din 10


 

Desi am vazut filmul acesta cu ceva timp in urma si nu eram foarte hotarat daca sa mai scriu ceva despre el, la "indemnul" venit din partea publicului cinefil m-am hotarat sa va spun cateva cuvinte despre aceasta opera cinematografica.
Cloud Atlas este unul din acele filme la care trebuie sa mergi cu "mintea deschisa" catre o experienta noua,un pic ciudata dar care cu siguranta te va pune pe ganduri.
Ideea principala a scenariului porneste de la teoria ca orice actiune are parte de o "reactiune" si tot ceea ce facem in viata va avea consecinte mai devreme sau mai tarziu.
Despre unele opere literare se spune ca este imposibil sa fie ecranizate, asta pana cand se gaseste un "nebun" care nu a auzit parerile celorlalti si se apuca sa faca ceea ce este "imposibil", asa este cazul si cu pelicula "Cloud Atlas" iar "nebunul" este reprezentat de fapt de o troica: Tom Tykwer, Andy Wachowski si Lana Wachowski ca s-au incapatanat sa ecranizeze romanul lui David Mitchell.
Un aspect important al filmului pe care vreau sa vi-l fac cunoscut este ca fiecare actor joaca personaje diferite in diferite spatii temporale astfel incat daca nu veti privi cu atentie sau veti lua cumva o "pauza" de vizionare aveti toate sansele sa pierdeti firul actiunii si sa va fie destul de greu sa legati in continuare povestea.
Nu va apucati sa vizionati acest film daca nu aveti la dispozitie aproximativ 3 ore, mai precis 172 minute.
Despre distributie nu cred ca mai are rost sa va spun ca este excelet de bine aleasa, Tom Hanks, Halle Berry, Susan Sarandon, Hugh Grant si multi altii pe care va las pe voi sa-i descoperiti.
Cloud Atlas nu este un film obisnuit, el va va duce in locuri total neasteptate si va va da stari contradictorii.

 

Concluzia mea: Cred ca este unul din putinele filme care merita revazut.
HORHE (The Movie Killer)


 

http://youtu.be/hWnAqFyaQ5s

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu