vineri, 8 februarie 2013

Doua povesti, doua experiente, fiecare poate alege ce prefera



Life of PI (Viata lui PI) (2012)
Nota 8.5 din 10

Chiar daca am vazut acest film cu ceva timp in urma si banuiesc ca adevaratii cinefili nu l-au ratat pana in acest moment m-am hotarat sa scriu cateva cuvinte si despre aceasta pelicula pentru cei ce inca nu au reusit sa ajunga la cinema sau nu sunt hotarati sa-l caute pe "cararile torrent-elor".
Filmul are o poveste extraordinara despre viata pusa pe pelicula de celuloid, cu efecte vizuale foarte bine gandite si realizate si nu in ultimul rand o distributie bine aleasa.
Probabil va veti intreba cum sa urmariti un film de 2 ore care in mare parte are in centru un singur personaj uman, ei bine nu este greu pentru ca fiecare personaj al acestei pelicule, uman sau nu are o personalitate bine definita, nu multe filme reusesc sa faca un animal (un tigru in cazul nostru) sa aiba propria personalitate iar faptul ca acesta este generat electronic nu este un lucru care sa strice placerea privitorului pentru ca animatia este extraordinar de bine facuta. 
Filmul este o parabola despe viata, definita ca o calatorie plina de obstacole si de lupta continua pentru supravietuire la care suntem cu totii supusi.
Putine filme de-a lungul timpului au avut un efect profund asupra gandirii despre viata dar "Life of PI" poate fi unul din ele. 
Daca cineva incearaca sa povesteasca acest film, probabil veti crede ca este doar o poveste despre un naufragiu si supravietuire, dar eu va spun ca e ceva mai mult de atat daca il veti privi cu "mintea deschisa". Inca o mica recomandare din partea mea: daca va hotarati sa-l vedeti, mergeti la cinema si alegeti varianta 3D, nu veti regreta.

Concluzia mea: De vazut, un film bun cu efecte profunde si nu ma refer la efectele vizuale
HORHE (The Movie Killer)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu