joi, 21 martie 2013

Dezamagitor de slab...

Zero Dark Thirty (Misiunea: 00.30 A.M.) (2012)


Nota 6.5 din 10


zero-dark-thirty-poster_2Septembrie 2001 sau 9.11, cine dintre noi cei ce avem acces la informatie nu a auzit de aceasta data? Nu cred ca este cineva care sa nu stie despre atacul asupra World Trade Center,atac atribuit Al-Qaeda.
Filmul de azi este o cronica a "vanatorii de teroristi" desfasurata de lumea intreaga mai mult de 10 ani.
Nota data de mine acestei pelicule nu reflecta partea tehnica a acestui film despre care pot spune ca este bine realizat dar fara o parte artistica bine definita.
Desi ma asteptam sa vad un film artistic, am privit mai mult un documentar artistic decat un film de cinema si chiar si despre partea de documentar nu pot spune mare lucru dat fiind ca este facut de americani din punctul lor de vedere care poate fi si mai mult ca sigur este partinitor.
Per ansamblu filmul a fost dezamagitor, eu ma asteptam la mai mult de la el, dar cum spune romanul: "la pomul laudat...", iar sa nominalizezi aceasta productie la categoria "cel mai bun film" este prea mult, parerea mea.
As recomanda filmul numai celor interesati cu adevarat si mai ales iubitorilor de documentare gen Discovery un canal unde acest film/documentar si-ar gasi un loc mai potrivit, cu rezerva veridicitatii evenimentelor intamplate.
Daca "Zero Dark Thirty" ar fi fost un film artistic in totalitate, ceea ce ar fi presupus un scenariu de fictiune, eu personal as fi dat probabil un 3 din 10, dar faptul ca incearca sa "respecte realitatea" m-a facut sa fiu un pic mai indulgent cu nota.

Concluzia mea: slabut pentru cinema, mediocru pentru "documentare"


HORHE (The Movie Killer)


http://youtu.be/cAtWcvCxPhc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu